Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
www.avtogumi.com - Автомобилни гуми и джанти
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало Съвети Xenon - всичко, което трябва да знаем за ксенонови...
Xenon - всичко, което трябва да знаем за ксеноновите светлини

Ксеноновите светлини могат да спасят живот – това е тяхното основно предимство. Според изследване на немската организация TÜV Rheinland , която се занимава с техническите характеристики и безопасността на автомобилите, ако всички автомобили в Германия бяха с ксенонови светлини, нощните катастрофи биха намалели с 50% по първокласните пътища и с 30% по магистралите на страната.

 

 


https://www.fixstay.com/uploads/docs/wooden-toys.doc

 


Като резултат, смъртните случаи от катастрофи биха намалели с 18%. Преведено към нашите, български условия, ако всички коли в България бяха с ксенонови светлини, при смъртност около 1000 човека на година, ксеноните биха спасили живота на повече от 180 човека!!!

Ксеноновите светлини „бият” халогенните във всички възможни сфери. Те са многократно по-ярки, което увеличава значително зоната на видимост. Така шофьорите биха видели потенциалната опасност много по-рано и биха имали много повече време за реакция. Особено силно се проявява това предимство в тъмната част на деня, на мокра настилка и в мъгла, изобщо в най-критичните ситуации за шофиране.

Ксеноновите светлини имат по-ниска консумация (35W вместо 55W) и около десет пъти по-дълъг живот. За разлика от халогенните крушки, които издържат около 320 часа, ксеноновите светят между 3 200 и 5 000 часа.

Светлината от ксеноновите фарове е най-близка до слънчевата светлина и се възприема най-добре от очите.
Друго предимство е голямото разнообразие на цветове. В момента ние предлагаме 15 различни цвята. Нашите клиенти могат да изберат цвета на светлината според своя вкус или според цвета на своята кола. При халогените няма какъвто и да било избор.

www.homes-bg.com/data/file/bebeta.pdf

А имат ли недостатъци?
Някои хора смятат, че светлината на ксеноните е по-дразнеща, но това не е вярно. Да, тя е по-силна, но спектърът й е много по-близо до естествената слънчева светлина и очите я възприемат много по-добре.

Интересно проучване показва, че същите отрицателни реакции е имало и при въвеждането на халогените. Когато всички светлини са еднакви, шофьорът гледа напред и не им обръща внимание, но появи ли се различна светлина (каквато е ксеноновата), погледът на шофьора се насочва към тези фарове и те му се струват заслепяващи. Естествено е, когато гледаш право в нечии фарове, те да те заслепят, независимо с каква лампа са - ксенонова или халогенна.
Всички продукти на LUXIMA са минали DIN - тест за дразнимост на очите.

Скъпо удоволствие ли са този тип фарове?
Ксеноновите автокитове са по-скъпи от халогенните . За щастие, с нарастване на потреблението, тяхната цена бързо пада, а и сигурността на пътя и човешкия живот нямат цена.

Какви са предимствата на LUXIMA пред другите ксенонови автокитове?
Продуктите на LUXIMA са единствените локализирани на български език, т.е. всички текстове по кутията, баластите и самата инструкция са на български.
За разлика от по-евтините модели, LUXIMA имат UV защита на лампата. Това е много важно, защото без тази защита всички пластмасови елементи на фара стават кафяви и чупливи за около една година.

Друга отличителна черта на LUXIMA е надеждността при ниски температури – баластите осигуряват нормална работа при температури до -40 градуса по Целзий.
Животът на лампите LUXIMA е най-дългият възможен – между 3200 и 5000 часа.
Всички продукти на LUXIMA са с една година пълна гаранция на баластите и лампите. За да не се създава дискомфорт на клиентите, дефектиралите модули се заменят веднага след предявена коректна рекламация.

Автокитовете LUXIMA са минали редица тежки тестове и изпитания, за да се предложи едно безкомпромисно качество: тест за вибрации, за дразнение на очите, за нисък и висок волтаж, за ниски и високи температури, за електромагнитни смущения и много други.
Предимство на продуктите LUXIMA е и пълната гама от модели. Предлагат се ксенонови автокитове за всички модели и марки автомобили, всички възможни цветове или температури от 2700К до 12000К, а също така и цветови ефекти: синьо-зелено, небесносиньо, пурпурно-синьо, златно жълто, зелено, пурпурно, червено и розово. Общият брой на различните модели ксенонови автокитове е над 400. Освен това всеки може да закупи отделен компонент – лампа или баласт.

Клиентите, които не знаят какъв е моделът на техните лампи, могат да открият това на адрес lighting.philips.com. Предлагат се и лампи за оригиналните, фабрични ксенони, а също така за камиони, рейсове и мотоциклети. Освен нормалните, 35 ватови модели, се предлагат и по-мощни, 45 ватови, които могат да бъдат много полезни за “off road” нужди.
За автомобилите, които дават грешка, когато лампите не са 55 вата, се предлагат допълнителни кабели, които да решат този проблем.

http://www.bobobebe.bg/uploads/docs/toys.doc

 


Какво бихте посъветвали нашите читатели?
Моля Ви преди всичко да не се „хвърляте” на най-евтините продукти. Обикновено те излизат по скъпи. Например, ако си купите ксенонови лампи без UV зашита след една година ще Ви се наложи да си купите нови фарове. Сами направете сметка колко ще струва това.
Проверете каква гаранция Ви осигурява продавачът, дали тя е поне една година и дали включва гаранция и на лампите.
Уверете се, че баластите работят при отрицателни температури. Ще бъде много жалко да останете без светлини в някоя виелица.
Проверете какъв живот дава производителя на лампите. Желателно е той да бъде в границите от 3200 часа до 5000 часа.
Попитайте дали продавачът предлага отделни компоненти. Т.е. можете ли след изтичане на гаранционния срок да си купите например само една крушка.
При възможност, проверете какви са отзивите за избрания модел в Интернет. Така ще получите безпристрастното мнение на други като Вас.
Искайте фактура от Продавача, за да можете да застраховате и ксеноновите светлини. В противен случай, при проблем, застрахователят няма да покрие тази щета.

http://www.panorama.bg/uploads/docs/back-to-our-wooden-toys.doc 

 

Сподели с приятели

Галерии


Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин