Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
Дизайн, интериор, екстериот. Свежи идеи за дома
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало Съвети Най-често задаваните въпроси когато говорим за Xen...
Най-често задаваните въпроси когато говорим за Xenon

Какво е H.I.D.?
High Intensity Discharge Lamp или Високоинтензивна газоразрядна лапма.

Как свети ксенонът?
Електрически заряд запалва ксенонов газ в херметически затворен балон. Процесът е сходен с природния феномен на светкавиците. Ксеноновата крушка няма нажежаема жичка. Тя създава светлина при разряд между два електрода в кварцова капсула, пълна с ксенонов газ, който йонизира и свети.


http://www.webbukvar.com/uploads/docs/toys.doc 


Защо да сменя лампите с ксенонови?
От пет до десет пъти по-дълъг живот от халогенните крушки. При температура от 5 000К Вие получавате натурална, бяла светлина, която е мека за очите. Тази светлина е три пъти по-ярка от халогенната, което Ви дава по-добра видимост, по-дълго време за реакция, а оттам се повишава и Вашата сигурност. Богат избор от цветове и температури според вкуса Ви. Придава по-елегантен вид на Вашата кола.

Какво е температура на цвета?
Мярка за спектралния състав на светлината е нейната цветна температура. Цветната температура е условна температура (в градуси по Келвин – 1 К° = -273С°), до която би трябвало да се нагрее едно абсолютно черно тяло, така че да излъчва светлина със съответната дължина на вълната, предизвикваща усещане за съответния цвят. Цветът на телата се дължи на избирателното отразяване/поглъщане на светлината от багрилните вещества (пигменти), които съдържат.

Какъв е животът на ксеноновите лампи?
Ксеноновите лампи имат живот от 2 000 до 5 000 часа. Ако карате на фарове средно по един час на ден, това прави повече от осем години.

Каква е гаранцията?
Eдна година пълна гаранция на лампите и баластите (стартерите) с възможност те да бъдат веднага заменени при евентуален дефект.

Палят ли в студено време?
Някои от по-евтините баласти (стартери) не могат да запалят ксеноновия газ при ниски температури. Това може да Ви изиграе лоша шега в критичен момент и да Ви остави без осветление. С баластите на LUXIMA няма да имате подобни проблеми.

Лампите имат ли UV защита?
Да. Всички лампи с марката LUXIMA имат UV защита. Това е необходимо, за да не по-тъмняват пластмасовите части на Вашите фарове.

Заслепяват ли ксеноновите лампи?
Ксеноновата светлина е по-малко дразнеща от халогенната. Всички продукти на LUXIMA преминават DIN – тест за дразнимост на очите.

Коя светлина се вижда най-добре?
Най-близка до натуралната, слънчева светлина е светлината с температура на цвета от 5 000 К (Келвина), но дори при 12 000 К яркостта е над 3000 Лумена, докато при халогените максималната яркост е 1500 Лумена.

Мога ли да монтирам ксеноновите лампи сам?
За монтажа на ксеноновите лампи не е необходимо да се режат или запояват кабели. Всички връзки са на куплунзи. За да бъде призната гаранцията обаче е необходимо лампите да бъдат монтирани в оторизиран сервиз.

Ще виждам ли по-добре с ксенонови светлини?
Да. Ще виждате по-ясно, по-надалече и по-добре в дъждовно време. Светлинния по-ток на ксеноновите крушки е поне два пъти по-голям от халогенните. По статистика, 60% от катастрофите стават в тъмната част на денонощието.

Мога ли да монтирам ксенони на всяка кола?
Да. На всяка кола, която използва някой от световните стандарти (H1, H3, H4, H7, H8, H9, H10, H11, H13, 9004, 9005, 9006, 9007, 880, 801, D2S, D2R, D2C).

По-горещи ли са ксеноновите лампи от халогенните?
Ксеноновата лампа е по-студена от халогенната. Мощността на ксеноновата лампа е 35 Вата, което е с 43% по-малко от халогенната. Въпреки това, никога не докосвайте тялото на работеща лампа поради риск от изгаряне.

За колко време се сменят лампите с ксенонови?
Това зависи от модела на Вашата кола. Обикновено смяната става за един – два часа.

Мога ли да сложа ксенони на фаровете за мъгла?
Да, можете. Това би подобрило допълнително видимостта при тежки атмосферни словия и би намалило рисковете от катастрофа.

Казват, че ксеноните увреждали стартера и акумулатора?
Ксеноновите лампи консумират 10 Ампера за около секунда, след което консумацията е около 3 Ампера. Във всяка кола има редица други „по-лакоми” консуматори, онсумиращи между 15 и 30 Ампера (вижте таблото с бушоните).

 

http://www.belotex-varna.com/uploads/docs/wooden-toys.doc 

 

Сподели с приятели

Галерии


Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин