Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
Дизайн, интериор, екстериот. Свежи идеи за дома
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало Съвети Как да запазите перфектния външен вид на джантите ...
Как да запазите перфектния външен вид на джантите си?
Независимо дали са алуминиеви или хромирани, дали са оригинално оборудване към автомобила или сте ги купили отделно, джантите са инвестиция, на която трябва да обърнете специално внимание.

Винаги почиствайте и полирайте джантите със качествени препарати.

Съвременните джанти обикновено са със специално защитно покритие, подобно на това, което запазва боята на автомобила. Ключът за перферктния външен вид на джантите е да поддържате и запазите по-дълго това покритие. Джантите ви постоянно са подложени на лошото влияние на различни замърсяващи частици - уличен прах, камъчета, пепел, сгурия, сол, лепкава кал, които след време повишават своята киселинност, наслояват се върху покритието и го разрушават. Решението е да почиствате редовно джантите си и тук не трябва да се пренебрегва ролята на препаратите, които използвате. Те трябва да са с некиселинен характер (може и разтвор от вода и мек сапун), да не съдържат абразивни частици и да се прилагат с подхододящи четки и гъби. Накрая върху почистената джанта се нанася восък, като тук не трябва да се скъпите за сметка на качеството, защото восъкът запазва лаковото покритие и улеснява следващото почистване. Ако все пак ви се наложи да карате при лоши зимни условия, снабдете се с допълнителен комплект от по-евтини стоманени джанти и не забравяйте да ги обуете със зимни гуми.

Източник: www.avtogumi.com

 

Сподели с приятели

Галерии


Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин