Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
www.avtogumi.com - Автомобилни гуми и джанти
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало На две колела Световният шампионат по мотокрос стартира в Севлие...
Световният шампионат по мотокрос стартира в Севлиево


На 4 и 5 април мотополигон „Горна Росица” край Севлиево ще бъде домакин на два световни шампионата по мотокрос. С Grand Рrix Bulgaria 2009 се открива сезона в надпреварата при жените и е ІІ кръг от шампионата в елитните мъжки класове МХ1 и МХ2. Председателят на Организационния комитет на Grand Рrix Bulgaria Румен Петков изтъкна,че в последната година са направени много подобрения на мотополигона и на практика това е едно ново съоръжение. Кметът на Севлиево Йордан Стойков добави, че питлайна е разширен, направена е трета отводнителна система и 92 % от трасето е само от пясък.От тази година шампионатът е с нови правила и в неделните стартове имат право да участват 40, а не както досега 30 пилоти, поясни представителят на Международната федерация по мотоциклетизъм Волфганг Сръб. Той подчерта, че на практика световният шампионат по мотокрос стартира в Севлиево, тъй като заради проливен дъжд вторият манш на "Гран при Италия" във Фаенца бе отменен.

България ще има свои представители единствено в клас МХ2 - Николай Колев /Сузуки/ и Николай Йовчев /Кавазаки/ ще мерят сили с още 38 пилоти. Голямата надежда на българския мотокрос Петър Петров няма да може да вземе участие в надпреварата, тъй като не е навършил необходимите 15 години.


От тази година има промени и в програмата на шампионата. За първи път има старт в събота, когато е първия манш при жените. Официалното откриване е в неделя от 10:30 ч. 

Квалификациите започват в събота - 4  април от 16.00 часа, а първият манш за жените е в 18.00 часа. Официалното откриване е в неделя- 5 април в 10.30 часа.

 

Сподели с приятели

Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин