Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
www.avtogumi.com - Автомобилни гуми и джанти
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало Автомобили Без Audi R8 V12 TDI
Без Audi R8 V12 TDI

От компанията съобщиха, че проектът Audi R8 V12 TDI е замразен. Главната причина за спирането на проекта е високата крайна цена на модела.

"Модифицирането на автомобила, позволяващо му да се движи с дизелово гориво коства много средства, които трудно ще се оправдаят, имайки предвид броя на продажбите които реализират подобни модели", съобщава изданието Auto Express, цитирайки високопоставен служител на компанията.


За крайното решение на Audi е повлиял и факта, че дизеловите агрегати са по-малко търсени в САЩ, а на американският пазар се реализират една трета от продажбите на модела.

Това бе една от най-очакваните премиери за 2009 година, която щеше да промени напълно светът на спортните автомобили.

Дизеловата версия на колата ускорява до 100 км/ч. за 4.2 секунди, а максимална й скорост надхвърля 300 км/час. Със своята мощ и икономичност R8 V12 TDI беше на път да се превърне в перфектната спортна кола.


Агрегатът V12 TDI разполага с 500 конски сили и 1000 Нм. въртящ момент. Оборудван е с два турбо-компресора, които се грижат да няма „турбо-дупка“, а пика на въртящия момент се достига, още при 1750 оборота в минута. Модела отговаря на нормата за опазване на околната среда Euro 6, която ще влезе в сила чак през 2014 година.

Както стана ясно, единствената причина да бъде спрян проекта Audi R8 V12 TDI е високата крайна цена на модела. Както знам скъпите коли винаги са били търсени и ще продължават да се купуват, така че нищо чудно след някоя друга година да видим модела в шоурумите на компанията.

Източник: automedia.bg
 

Сподели с приятели

Галерии


Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин