Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
www.avtogumi.com - Автомобилни гуми и джанти
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало Автомобили Новото поколение на Opel Astra
Новото поколение на Opel Astra


Това са най-добрите снимки на новата Astra публикувани досега. Колата ще има премиера през септември във Франкфурт.
Вижда се, че дизайна на новото поколение Astra е повлиян силно от този на Insignia. Колата ще се произвежда на платформата Delta на GM, която е в основата и на Chevrolet Volt и Chevrolet Cruze.Бъдещият Opel Astra ще се предлага с нови двигатели, включително бензиновите турбоагрегати с обем 1.4 и 1.6 литра. За разлика от  Golf, съперника от VW, който отново е с доста консервативен дизайн, новата Astra е с впечатляващ стил, който ще бъде главното й оръжие на пазара. Силуетът на колата е спортен и с изтеглени линии, фаровете са в стила на Insignia.


Все още няма официални снимки от интериора на Opel Astra, но се знае, че дизайна на таблото е също в стила на Insignia. Четирите циферблата са разположени дълбоко пред водача. Централната конзола е с издигната задна част.


В Европа Astra ще се предлага с голям набор от бензинови и дизелови двигатели. Освен базисния бензинов двигател с обем 1.4 литра и познатия от Insignia турбоагрегат с обем 1.6 литра и мощност 180 к.с., сред бензиновите двигатели с които ще се предлага Astra ще бъде и новия турбоагрегат с обем 1.4 литра, който ще има две различни версии на мощност, от 120 и 140 к.с. и максимален въртящ момент от 175 и 200 Nm.


От General Motors твърдят, че двигателят 1.4 Turbo ще има по-нисък разход на гориво с 8% в сравнение с атмосферните двигатели с обем 1.6 и 1.8 литра, които ще замени. Турбодизеловите двигатели ще бъдат с обем 1.3, 1.7 и 2.0 литра. Както става традиция за Opel напоследък, ще има и версия ecoFLEX с ниски вредни емисии на CO2.


Продажбите на новото поколение на  Astra ще започнат в Европа от тази есен, като първа на пазара ще се появи версията с пет врати, а след нея и спортния fastback с три врати, наречен GTC Coupe. През 2010 и 2011 г. към тях ще се присъединят и комби модел на Astra, седан с четири врати и купе-кабриолет със сгъваем твърд покрив.

Източник: automedia.bg

 

 

Сподели с приятели

Галерии


Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин