Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
Дизайн, интериор, екстериот. Свежи идеи за дома
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало Автомобили Renault заплаши, че ще напусне Формула 1...
Renault заплаши, че ще напусне Формула 1


Renault заплаши, че ще напусне Формула 1 от следващия сезон, ако FIA не направи промени в наскоро приетия правилник за 2010 г. Припомняме, че на 29 април FIA приe два типа технически правила за следващия сезон и налагането на бюджетни шапки с цел намаляване на разходите за участие в шампионата.


Renault също така твърди, че FIA изцяло е пренебрегнала предложенията, направени от асоциацията на отборите FOTA, която бе изготвила собствена програма за намаляването на разходите на отборите поетапно от 2009 до 2012 г. “Трябва да се знае, че FOTA предложи същите, дори и по-ниски, разходи за отборите както и FIA”, се казва в изявлението.

В изявлението също така се казва, че “Renault смята, че е от основно значение управлението на спорта да става в духа на координацията с всички участващи в него страни (FIA, FOM, FOTA), за да се постигне по-добър баланс между разходите и приходите. Renault също така смята, че всички участници в шампионата трябва да се съгласят да работят и да се състезават при еднакви условия”.

Президентът на ING Renault F1 Team Бернард Рей коментира: “Renault смята, че Формула 1 е кралицата на моторните спортове и е идеална сцена за демонстриране на технически нововъведения. Ние продължаваме да сме отдадени на спорта, но не можем да се включим в шампионат, в който се използват различни типове правила, и ако се приемат такива правила, ще бъдем принудени да се откажем от следващия сезон.”
Изпълнителният директор на отбора Флавио Бриаторе допълва: “Ако обявените на 29 април правила не бъдат променени, ние няма да имаме избор и ще се откажем от шампионата след приключване на сезон 2009.”

 

Източник: Агенция Speed-Press

 

Сподели с приятели

Галерии


Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин