Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
Дизайн, интериор, екстериот. Свежи идеи за дома
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало Автомобили Lexus разпространи снимки на LF-A за “24 часа на Н...
Lexus разпространи снимки на LF-A за “24 часа на Нюрбургринг”

Японската компания Lexus показа официално цветовете на LF-A, с който ще участва за втора поредна година на състезанието “24 часа на Нюрбургринг”, провеждано този уикенд.


След първото участие през 2008 сега целта на инженерите на Lexus е да получат реални технически данни от автомобила, които да се използват при серийното му производство. Toyota Motor Corporation също така възнамерява да използва състезанието и като възможност да развие човешките си ресурси, като наеме млади механици за поддържащ персонал.


Автомобилът, който ще участва в надпреварата, е прототипът LF-A и е в процес на разработка с перспектива за серийно производство. За “ринга” инженерният екип е подобрил динамичните характеристики на автомобила чрез допълнителни настройки, но техническите спецификации на двигателя, трансмисията и шасито остават в голяма степен непроменени.


Тази година 24-те часа са по-специални. Организаторите от A.D.A.C. и ACO, които отговарят за “24 часа на Льо Ман”, създадоха общ трофей на двете легендарни състезания. Ще се награждават най-добрите френски пилоти в германската надпревара, както и обратното. Също така посетителите имат възможност да посетят двете състезания с един билет – на стойност 99 евро. „Льо Ман” ще се проведе на 13 и 14 юни.


Източник: Агенция Speed-Press
 

Сподели с приятели

Галерии


Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин