Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
www.avtogumi.com - Автомобилни гуми и джанти
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало Автомобили Kia Soul получи 5 звезди за сигурност от Euro NCAP...
Kia Soul получи 5 звезди за сигурност от Euro NCAP

Изцяло новият градски кросоувър „КИА Соул” бе отличен с 5 звезди за сигурност (максимален резултат) от Европейската програма за оценяване на нови автомобили - Euro NCAP, на проведените в сряда тази седмица тестове за безопасност. Резултатите на „Соул” за защита на възрастните пътници - 87%, на децата – 86%, и системи за безопасност - 86%, класифицират модела като един от най-сигурните в своя клас.

„Оценката за сигурност на „КИА Соул” е значително постижение за корейския бранд. Моделът е конструиран и произведен с цел да отговори на високите изисквания на потребителите в Европа, Северна Америка и останалите пазари във всеки един аспект”, коментира Пану Вайнаму, генерален мениджър маркетинг на КИА Моторс Европа.

„Дизайнерите на „КИА Соул” създават новия модел, като се стремят да постигнат най-високо ниво на сигурност за пътници и пешеходци. Те предвиждат резултатите от тестовете на NCAP и NHTSA. Тази висока оценка от Euro NCAP, която повтаря и успеха на сийд през 2007 г., е доказателство за сериозните намерения на компанията за комплексна безопасност в техните автомобили”, добави г-н Вайнаму.

„Комбинацията от предимствата на модела, 5-звездната награда и 5-годишната гаранция го превръщат в още по-атрактивно предложение за автомобилните потребители по целия свят. Моделът се предлага с богато серийно оборудване и достъпна цена”, заключи г-н Вайнаму.

При разработването на модела „Соул” дизайнерите се концентрират върху осигуряването на високо ниво на активна безопасност – добра видимост, адекватно управление, високоефективна спирачна система.

Серийно моделите са оборудвани с предни и странични въздушни възглавници, предни активни подглавници, климатик, ABS, EBD, ESP, TCS, BAS, предни и задни ел. стъкла, ел. странични огледала в цвета на автомобила, CD player + MP3 + RDS + 6 високоговорителя, извод за USB, и др.

Източник: Агенция Speed-Press
 

Сподели с приятели

Галерии


Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин