Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
Дизайн, интериор, екстериот. Свежи идеи за дома
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало Автомобили Новото поколение Citroen C3
Новото поколение Citroen C3

Citroen разпространи първата официална информация и фотографии за новото поколение C3. Компактният автомобил ще дебютира първо на автосалона във Франкфурт през септември, след което ще започнат продажбите му. Той ще замени досегашния модел, от който са продадени над 2 милиона екземпляра.


Новият C3 запазва компактните размери на предшественика си с дължина 3,94 метра и широчина 1,71 метра, но предлага забележително голямо вътрешно пространство. Благодарение на архитектурата си, той предлага багажно пространство от 300 литра плюс многобройни ниши за прибиране на предмети в интериора и е подходящ и за семеен автомобил. Дизайнерите са използвали по-остри форми и по-изчистени линии, за да направят новия модел по-атрактивен.


Голямата новост е предното стъкло Zenith. То е най-голямото предно стъкло в автомобилния свят и предлага увеличена с 80 градуса видимост напред. Същевременно С3 има най-късия таван. Предното стъкло е изработено така, че да пропуска повече светлина в купето, но в същото време горната му част е затъмнена, за да предпазва пътниците отпред от слънчевите лъчи, след което надолу стъклото изсветлява и става напълно прозрачно отпред, за да осигурява по-добра видимост.


Visiodrive е новата идеология на С3, която осигурява комфорт на пътниците. Това е съвкупността от комфортната возия, лекото управление с радиус на завой 10,2 метра, стабилността при високи скорости, високото качество на материалите в купето, ергономичния дизайн и всички други разработки за подобряването на усещанията на водача и пътниците за автомобила.


За задвижване С3 ще предлага изключително икономичния дизелов двигател HDi 90, който отделя в околната среда едва 99 г/км СО2. През 2011 към гамата ще се присъедини ново поколение дизелови двигатели и 5- и 6-степенни електронни скоростни кутии и стандартно ще се монтира Stop & Start система от второ поколение. Така дизеловите двигатели ще отделят 90 или 95 г/км СО2. Като цяло новото поколение 3-цилиндрови агрегати ще отделя вредни емисии по-малко от 100 г/км.

Източник: Агенция Speed-Press
 

Сподели с приятели

Галерии


Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин