Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
www.avtogumi.com - Автомобилни гуми и джанти
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало На две колела Suzuki GSX-R1000
Suzuki GSX-R1000

Като новокоронован победител в американските серии AMA Superbike Championship и то за шеста поредна година, Suzuki GSX-R1000 е безспорно доминиращ спортен байк в днешния свят. За 2009 машината продължава да създава история по друг начин – тя е тотално редизайнирана за още по-добро представяне на пистата.


Двигателят е четирицилиндров, редови с работен обем 999куб.см., даващ допълнителни мощ и въртящ момент в цялостния диапазон на оборотите. Той има променена форма на горивната камера, а новите гърбици на разпределителния вал, спомагат за нарастване на компресията до 12.8:1. Изцяло новият агрегат на GSX-R1000 е с  изчистен дизайн и намалената му с 59 mm конструкция, позволява да се максимизира ефективността при горенето с повече въртящ момент, мощност и с по-малко количество вредни емисии. При направата на двигателя са използвани елементи от титан, иридий и патентования материал Suzuki Composite Electrochemical Material (SCEM). Агрегатът е по-къс, което е позволило на инженерите да постигнат, съответно по-къса колесна база и да монтират по-голям шарнир за подобряване представянето на писта.  Самият мотоциклет е с 33 мм. по-дълъг.

Новите подсилени бутала с увеличени диаметър и ход - 74.5 mm x 57.3 mm, дават на двигателя като цяло по-добър тунингов потенциал и специфично нарастване на представянето при високите обороти. Променената форма на горивната камера, позволява всмукателните и изпускателните клапани да бъдат променени. Всмукателните са по-големи с 1 мм. до 31 мм., а изпускателните с 3 мм. като вече са - 25 мм. Филтърната кутия е също ново и е по-лека.
Съединителят оперира чрез жило, вместо с досегашната хидравлична система, което е позволило намаляване на теглото като по този начин се подобрява усещането и обратната връзка с ездача

Уникалната система Suzuki Drive Mode Selector (S-DMS), разположена на лявата конзола, позволява чрез превключвател,  да се селектира една от трите възможни опции за инжекционно впръскване на горивото, подобрявайки доставката на мощност, в зависимост от стила на каране.
Особено внимание е отделено на новия заглушител в стил MotoGP, който използва фирмената технология Suzuki Advanced Exhaust System (SAES).

Като цяло за тази година мотоциклетът получава по-голяма мощ, по-ниско тегло и повече електроника, гарантираща безопасно каране на машината.

 


Характеристики:
Двигател: Четиритактов, четирицилиндров редови, DOHC, водно охлаждане, 16 клапана
Работен обем: 999 куб. см.
Компресия: 12,8:1
Максимална мощност: 190 к.с.
Скоростна кутия: 6-степенна
Маса готов за път: 203 кг
Височина на седалката: 810 мм
Обем на резервоара: 17,5 л
Предна гума: 120/70ZR17
Задна гума: 190/50ZR17
Предно окачване: Showa - обърната вилка отпред, моношок отзад
Предна спирачка: два радиално монтирани, четирибутални апарата, 310 мм дискове
Задна спирачка: еднобутален апарат, 220 мм диск
Колесна база: 1405 mm
Обем на резервоара: 17 л.

 

Сподели с приятели

Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин