Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
Дизайн, интериор, екстериот. Свежи идеи за дома
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало На две колела KTM представи E-bike
KTM представи E-bike
Електрическия KTM е готово за състезание ендуро с въртящ момент 40 Nm. Това не изглежда много, но при тегло на машината едва 90 кг (със 7 кг по-малко от 125-кубиковото ендуро на KTM). Тази маса и въртящия момент на 250-кубиков двутактов мотор при всякаква скорост на двигателя, правят машината нещо страхотно. Литиево-йонните акумулатори дават на KTM-а 40 минути каране при състезателни условия.

Очаква се това да не бъдат финалните данни. В момента машината се намира между Quantya Strada и Zero X 2009. Ще бъде странно, ако KTM не използват последните технологии когато машината влезе в масово производство догодина и не я подобрят до 70-те Nm на Zero X.

По снимките личи, че KTM E-Bike е оборудван със система за регенериране на енергията. Като „върнете газта” с лявата ръка, моторът започва да спира и да произвежда електричество, което презарежда батериите. Подобно на системата KERS, която ще бъде имплементирана в моторите от клас 125 кубика от световния шампионат по мотоциклетизъм, и тази извлича полза от иначе прахосаната енергия, но разликата е, че тук тази спестена енергия се използва за да увеличи пробега, а не мощността.
 

Сподели с приятели

Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин