Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
Дизайн, интериор, екстериот. Свежи идеи за дома
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало На две колела Suzuki Gladius 650cc - добър избор за първи мотор ...
Suzuki Gladius 650cc - добър избор за първи мотор
Изборът на първи мотор е доста сложна задача. Мотоциклетът хем трябва да е готин, хем да е комфортен, хем не много мощен... и стават твърде много „хем”. Suzuki Gladius, наследникът на Suzuki SV650, е нелошо решение, като имаме предвид, че се продава и с рестриктор за ефективната мощност (до 33bhp).

Двигателят е 650-кубиков, V-образен и се държи доста добре на пътя. Тестовете показват, че Gladius се задъхва единствено при високите предавки. Достатъчно е обаче да слезете на 5-та и ускорението се завръща с гръм и трясък.
Основната черта на модела е миниатюрността. Всичко в него дава усещане за лекота. Седалката е едва 785mm, кормилото е тясно и това на практика може да накара всеки моторист (освен най-високите) да се чувства възможно най-удобно настанен. Което пък дава невероятна увереност.
Време е да споменем и какво не достига на Gladius, за да е наистина добър избор за първи мотор. Въпреки че тежи цели 202 кг., моторът става нестабилен при високи скорости и бурни ветрове на пътя. Другият проблем са гумите Dunlop Qualifiers, които се държат добре на топла и суха настилка, но са истински трън в моторджийските панталони при студен и влажен път. Добрата новина е, че върху Gladius има къде да седне и половинката. При това мястото за втория пътник е част от седалката и е с нисък център на тежестта – още една предпоставка за повече увереност на пътя. Е, спирачките можеха да са малко по-мощни, а окачването малко по-стегнато, за да поемат екстра тежестта.
 

Сподели с приятели

Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин