Анкета

Бихте ли си купили автомобил по време на кризата
 
 
Дизайн, интериор, екстериот. Свежи идеи за дома
Дизайн и изработка на интернет сайтове
Начало Съвети
17 препоръки за безопасно шофиране
17 препоръки за безопасно шофиране на "Пътна полиция" :

1. Изберете подходящо време за пътуване на дълги разстояния, за да избегнете върховото натоварване на пътищата. По-добре е да пътувате през светлата част от денонощието.

прочети още

 
Най-често задаваните въпроси когато говорим за Xenon

Какво е H.I.D.?
High Intensity Discharge Lamp или Високоинтензивна газоразрядна лапма.

Как свети ксенонът?
Електрически заряд запалва ксенонов газ в херметически затворен балон. Процесът е сходен с природния феномен на светкавиците. Ксеноновата крушка няма нажежаема жичка. Тя създава светлина при разряд между два електрода в кварцова капсула, пълна с ксенонов газ, който йонизира и свети.

прочети още

 
Xenon - всичко, което трябва да знаем за ксеноновите светлини

Ксеноновите светлини могат да спасят живот – това е тяхното основно предимство. Според изследване на немската организация TÜV Rheinland , която се занимава с техническите характеристики и безопасността на автомобилите, ако всички автомобили в Германия бяха с ксенонови светлини, нощните катастрофи биха намалели с 50% по първокласните пътища и с 30% по магистралите на страната.

 

 

прочети още

 
Как да запазите перфектния външен вид на джантите си?
Независимо дали са алуминиеви или хромирани, дали са оригинално оборудване към автомобила или сте ги купили отделно, джантите са инвестиция, на която трябва да обърнете специално внимание.

Винаги почиствайте и полирайте джантите със качествени препарати.

прочети още

 
Защо не се използва обикновен въздух за гумите на състезателните коли?
Много състезателни отбори използват азот вместо въздух за гумите си, защото азотът притежава много по-постоянна плътност в сравнение с обикновения въздух. В много случаи 0.5 psi (0.03 атмосфери) налягане биха променили коренно сцеплението и управлението. Когато температурните стойности на трасето и на гумите варират, има нужда от постоянната плътност на азота.

Кислорода и влажността "убиват" гумите

Всички гуми, напомпани с въздух, постепенно губят качествата си. Причината е химическата оксидация, т.е. наличието на кислород, по-известна като "амортизация на гумата".

прочети още

 
«Първа Предишна 1 2 Следваща Последна»

Страница 1 от 2

Сподели с приятели

Галерии


Любопитно

Климатикът в колата спирал 80% от микробите

Автомобилните климатични инсталации намаляват с 80% микробите във вътрешността на колите, съобщи Франс прес, като се позова на доклад, изнесен пред участниците в 19-ия Европейски конгрес по клинична микробиология и заразни болести в Хелзинки.

Проучването е било извършено от учени в медицинския университет в Хановер, като са използвани три автомобила от различни марки на възраст от 5 до 12 години.

Прочети още
www.bestshopbg.com - Вашият онлайн магазин